Over ons

Slimhout is een Handelsonderneming en is opgericht op 7 januari 2019 door Dirk Vonk.

Dirk is werkzaam in de bouw als assistent uitvoerder bij een middelgroot bouwbedrijf. Tijdens zijn werkzaamheden op de verschillende bouwplaatsen werd vaak hetzelfde probleem geconstateerd, namelijk dat bouwsteigers gedurende de werkzaamheden steeds onveiliger worden door de vorderingen van het project. Het gaat hierbij vooral om het gedeelte op de uitschuifconsole van de steiger.

Zo is het idee ontstaan om steigerplanken in een andere breedtemaat te ontwikkelen, namelijk 15 cm breed voorzien van kramplaten en sterkteklasse C24. Deze nieuwe breedtemaat in combinatie met de 20 cm brede steigerplanken moet ervoor zorgen dat iedere bouwvakker zijn werkplek veilig kan achterlaten voor zichzelf en zijn overige collega’s. 

In November 2018 is op de nieuwe steigerplanken een modelbescherming afgegeven aan Dirk Vonk.

Het verkrijgen van de modelbescherming is de reden dat Slimhout is opgericht. Door het verkrijgen van de modelbescherming is Slimhout de enige onderneming in de BENELUX die gekramde steigerplanken van 15 cm breed, geschikt voor de bouwsector mag laten produceren en verhandelen.

Herkomst en productie van onze duurzame steigerplanken

Het hout ten behoeve van deze steigerplanken wordt uit duurzaam beheerde bossen gezaagd in Zuid-Duitsland, en in Nederland voorzien van kramplaten. Het zagen, krammen en certificeren van de steigerplanken wordt door een daartoe bevoegd bedrijf verzorgd. In opdracht van Slimhout worden de steigerplanken op een gewenste locatie afgeleverd.

De voornaamste doelgroep die Slimhout wil bereiken met de nieuwe steigerplanken zijn bouwbedrijven en steigerbouwbedrijven. De belangrijkste reden van de ontwikkeling van de steigerplanken is de veiligheid op bouwsteigers en daarmee op bouwplaatsen te vergroten, en daardoor het ongevallencijfer in de bouwsector flink te verlagen.

Echter door de vele toepassingsmogelijkheden van steigerplanken willen we een ieder die geïnteresseerd is, of op een andere manier deze steigerplanken wilt toepassen van harte uitnodigen om contact met ons op te nemen.